Identifikation i två steg

Vill du identifiera dina medlemmar genom fingeravtryck? Tror du att de går med på att vikten tillsammans med ett passerkort är det som talar om vilka de är? Vilket passersystem passar er?

Du går fram till passersystemet. Sätter ditt kort mot läsaren och hör ett pip. Lutar dig fram och låter en skanner läsa av ditt öga. Dörren klickar till och öppnas sakta. Så kan ett passersystem för er bostadsrättsförening i Stockholm se ut. Men ni kan även välja att använda er av fingeravtryck eller helt enkelt en kod. För kombinationen passerkort tillsammans med användarens vikt, kan fungera på ett gym. Men det är troligen inget som medlemmarna ser som okej. Om ni inte lägger in i systemet att det automatiskt ska dra ifrån tio kilo och uttrycka sin beundran efter varje vägning.

Risk för intrång

Om ni är en bostadsrättsförening som vill skapa extra trygghet för era medlemmar så är det klokt att ta bort alla nycklar och dela ut passerkort istället. Det är ett smidigt sätt att ge behörighet och även att ta bort den när det behövs. Behörigheter som gäller för alla dörrar i föreningen. På det viset kan ni exempelvis ge en tillfällig behörighet till föreningens bastu, när tid är bokad. Tillgång till cykelrummet, för de som anmält att de har cyklar. Och det går även lätt att ta bort en behörighet för någon som har flyttat eller ifall ett kort har tappats. En extra trygghet i en stor stad som Stockholm med förorter.