Om oss

Hur många företag i Sverige lider i onödan? Denna fråga ställer vi av den enkla anledningen att många företag har en inneboende potential som man aldrig riktigt når. Skälet till detta är ofta prestige: man vägrar ta hjälp. Många egna företagare vill sköta allt på egen hand och genom detta spara pengar. Det gör man sällan – istället så sker det motsatta.

Varje timme som man tvingas lägga på fakturering, på bokföring, redovisning, löneutbetalningar, på att räkna moms och skatt bär en kostnad. Det handlar om timmar som man skulle kunna lagt på företagets huvudsakliga område. Däri ligger problemet: man är specialiserad på en sak – att exempelvis snickra – men lejonparten av tiden läggs på annat – att sköta allt som har med ekonomi att göra.

Samma sak gäller annan typ av hjälp som väljs bort. Marknadsföring är ett exempel på detta, skapande av en intressant hemsida en annan. Att ta hjälp kostar pengar, men det är nästan alltid en långsiktig och klok investering som betalar tillbaka sig. Dessutom så föder det lust. Att kunna fokusera på det man verkligen kan – och anledningen till varför man startade företaget i första rummet – är något som verkligen kan ge mersmak och ta företaget till nästa nivå. Det ger, helt enkelt, lust att fortsätta.

Vi som driver den här sidan brinner för företagande. Vi har själva drivite egna verksamheter och vet därför också vad man ska fokusera på för att lyckas med att skapa både lönsamhet och en glädje och lust att fortsätta. På den här sidan ska vi ge tips, råd, fakta och allmänna tankar om företagande och ekonomi. Vi hoppas att vi genom detta kan ge dig värdefull input att implementera i din verksamhet. Välkommen!