Ekonomisk plan för en BRF

Om man vill ha ordning på ekonomin så ska man se till att ha en ekonomisk plan. Det gäller även om man har ett företag eller är med i styrelsen för en BRF.

Den som är van vid att ha koll på sin ekonomi känner oftast en mycket skön trygghet i att veta vad som kommer att hända, och att man har pengar att betala för alla åtgärder som är i faggorna. Och är man ekonomiansvarig, eller med i styrelsen, för en BRF så är det troligen ännu mer viktigt att man har full kontroll över ekonomin och vad som komma skall.

Genom att ha en ekonomisk plan vet man vad som kommer att ske gällande löpande kostnader och intäkter, samt de kostnader som endast kommer då och då. Som stambyte, reparationer eller utbyte av vitvaror, med mera. För det är något som man måste ha tagit höjd för långt innan det ens har hänt.

Utformning av ekonomisk plan för BRF

Vid utformningen av en ekonomisk plan för BRF, så finns det vissa grunder som man ska ha med. Det handlar om hur mycket man får in från sina medlemmar, och ifall man har några fler inkomstkällor än detta. Som exempelvis uthyrning av festlokaler.

Det ska även finnas med löpande kostnader, och hur man tror att dessa kommer att höjas eller sänkas framöver. Samt de punktkostnader som tillkommer för oväntade, eller väntade, reparationer och renoveringar. Och ifall man har någon åtgärd som man valt att man kommer vilja göra. Som en lekplats, grillplats eller parkering.

Publicerat den
Kategoriserat som Ekonomi