Skyltar med retrolook och tradition

En ny neonskylt med ett konditorinamn ser precis ut som en skylt från 1950-talet. Det är oftast ingen riktig neonskylt, utan retrolook, och förmodligen är det led-ljus som lyser i den.

Neonskyltar är fina, och många minns dem från sin barndom. Speciellt när man tänker på konditorier och kaféer minns man de där skyltarna där texten var snirkligt skriven i någon lysande färg. Man kan titta på gamla foton från staden förr i tiden, och där finns neonskyltar i mängder. Finns det sådana skyltar nuförtiden? Ja, det finns företag som tillverkar riktiga gammaldags neonskyltar, fast med ledljus i stället för neon. Det är en teknisk utveckling till det bättre.

Ledskyltarna har bra egenskaper

Man kan få ledljuset att lysa starkt, och ändå går det inte åt så mycket energi. En ledskylt är ganska billig i drift jämfört med traditionella skyltar. Det blir inte så varmt med ledbelysning, och det är en fördel med tanke på att en skylt lyser ganska många timmar i sträck. Sammantaget är en ledskylt mycket prisvärd. Du kan välja den i många olika varianter och utföranden, till exempel som en riktig, gammaldags neonskylt.

Om det är så att du har övertagit en anrik kaférörelse, servering eller butik, kanske du vill ha kvar atmosfären som man förknippar med lokalen. Det kan vara rödrutiga dukar, någon gammaldags inredning eller bilder med tradition som visar företagets historia. Du kan också beställa skyltar, och få en precis likadan neonskylt som den gamla, fast den är försedd med modern ledbelysning.