Skyltar med retrolook och tradition

En ny neonskylt med ett konditorinamn ser precis ut som en skylt från 1950-talet. Det är oftast ingen riktig neonskylt, utan retrolook, och förmodligen är det led-ljus som lyser i den.

Neonskyltar är fina, och många minns dem från sin barndom. Speciellt när man tänker på konditorier och kaféer minns man de där skyltarna där texten var snirkligt skriven i någon lysande färg. Man kan titta på gamla foton från staden förr i tiden, och där finns neonskyltar i mängder. Finns det sådana skyltar nuförtiden? Ja, det finns företag som tillverkar riktiga gammaldags neonskyltar, fast med ledljus i stället för neon. Det är en teknisk utveckling till det bättre.

Ledskyltarna har bra egenskaper

Man kan få ledljuset att lysa starkt, och ändå går det inte åt så mycket energi. En ledskylt är ganska billig i drift jämfört med traditionella skyltar. Det blir inte så varmt med ledbelysning, och det är en fördel med tanke på att en skylt lyser ganska många timmar i sträck. Sammantaget är en ledskylt mycket prisvärd. Du kan välja den i många olika varianter och utföranden, till exempel som en riktig, gammaldags neonskylt.

Om det är så att du har övertagit en anrik kaférörelse, servering eller butik, kanske du vill ha kvar atmosfären som man förknippar med lokalen. Det kan vara rödrutiga dukar, någon gammaldags inredning eller bilder med tradition som visar företagets historia. Du kan också beställa skyltar, och få en precis likadan neonskylt som den gamla, fast den är försedd med modern ledbelysning.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

En roll som är svår att fylla

Kan du läsa av en person vid första mötet? Få den där klara bilden av hur personen är och vad du har att förvänta dig framöver? Då kanske du framgångsrikt arbetar inom yrket rekrytering?

Vad är det som skiljer sig mellan en chef och övriga anställda? Inom många områden är chefsrollen på ett företag i grund och botten samma som de övriga anställdas roller. En chef på ett laboratorium eller en bilverkstad kan ha börjat som vanlig anställd och senare tagit på sig chefsrollen. Men inom andra områden så är chefsrollen så pass specifik att det finns andra kunskaper än de som företaget arbetar inom. Men vad ska då en chef inom alla områden och utformningar kunna? Det ska vara en god ledare som kan motivera sin personal och som kan ha en övergripande blick gällande företagets ekonomi, framtid och kunder.

Hur man hittar rätt chef

Idag är det många företag som anlitar experter vid rekryteringar av chefsroller. Rekrytering av chef i Stockholm kan vara en mycket viktig och invecklad procedur där många olika steg krävs för att nå fram till slutkandidaten. Kriterier ska tas fram av anställande bolag så att rekryteraren vet hur annonsen ska utformas och vad man ska söka efter i ansökningar. Därefter finns det en mängd olika verktyg som används vid mer avancerade rekryteringar. Och de sker normalt innan man träffas för en intervju. Det kan vara personlighetstester och intelligenstester. Chefsroller är viktiga positioner och därför vill man hitta rätt.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Projektor för en perfekt lösning utan inköp

Att hyra projektor är ett smart alternativ när du behöver något tillfälligt vid en mässa, en konferens eller varför inte anordna en utomhusbio för kalaset? Bra teknik till rimlig kostnad.

En projektor kan vara ett dyrt inköp och speciellt om den bara används vid få tillfällen. Genom att hyra så slipper du besväret med att äga och underhålla samtidigt som du får service och support på köpet.

Använder du projektor till hemmabion eller som fast installation i konferensrummet så lönar det sig såklart att köpa, men vill du skruva ner projektorn varje gång det är en mässa? Kostnaden för att hyra är låg och genom att hyra så får du alltid nyservade kvalitetsmaskiner som passar för just ditt ändamål.

Teknikstrul som kan undvikas

När du hyr projektor så kan du anpassa projektorn för det specifika ändamålet den ska användas till. Vissa projektorer passar vid mindre montrar medan andra kan projicera bättre på längre avstånd.

Har du varit med paniken när alla deltagarna på konferensen väntar medan du byter lampa i projektorn eller fipplar med inställningarna? En stressande situation som enkelt kan undvikas med hjälp av support per telefon eller på plats av tekniker.

Teknikstrul är aldrig roligt men än värre när det handlar om viktiga möten, konferenser och liknande företagsarrangemang. För en kul filmkväll eller senaste cup-finalen så blir det mycket roligare med en stor duk än framför TV:n och behöver inte kosta skjortan.

Gör det enkelt för dig och hyr in en projektor med supportavtal för ditt nästa arrangemang. Läs mer om projektorer på denna sida: https://www.hyraprojektorstockholm.se

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Identifikation i två steg

Vill du identifiera dina medlemmar genom fingeravtryck? Tror du att de går med på att vikten tillsammans med ett passerkort är det som talar om vilka de är? Vilket passersystem passar er?

Du går fram till passersystemet. Sätter ditt kort mot läsaren och hör ett pip. Lutar dig fram och låter en skanner läsa av ditt öga. Dörren klickar till och öppnas sakta. Så kan ett passersystem för er bostadsrättsförening i Stockholm se ut. Men ni kan även välja att använda er av fingeravtryck eller helt enkelt en kod. För kombinationen passerkort tillsammans med användarens vikt, kan fungera på ett gym. Men det är troligen inget som medlemmarna ser som okej. Om ni inte lägger in i systemet att det automatiskt ska dra ifrån tio kilo och uttrycka sin beundran efter varje vägning.

Risk för intrång

Om ni är en bostadsrättsförening som vill skapa extra trygghet för era medlemmar så är det klokt att ta bort alla nycklar och dela ut passerkort istället. Det är ett smidigt sätt att ge behörighet och även att ta bort den när det behövs. Behörigheter som gäller för alla dörrar i föreningen. På det viset kan ni exempelvis ge en tillfällig behörighet till föreningens bastu, när tid är bokad. Tillgång till cykelrummet, för de som anmält att de har cyklar. Och det går även lätt att ta bort en behörighet för någon som har flyttat eller ifall ett kort har tappats. En extra trygghet i en stor stad som Stockholm med förorter.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Att hjälpa en vän i nöd

Att hjälpa sina vänner vill nog de flesta göra. Men det kan ibland vara svårt att veta hur. När din vän ska starta ett företag och ber om din hjälp får du gnugga tankebanorna ordentligt.

En god vän till dig behöver din hjälp för att kunna starta upp sitt företag på bästa sätt. Vad kan du bidra med, tänker du då? Det finns massor som du skulle kunna göra för din vän och dennes kommande företag. Kanske kan du finnas där och hjälpa till med goda råd och input? Det du också skulle kunna göra är att hjälpa vännen din med att göra reklam för det som komma skall. Reklam ska inte underskattas och särskilt inte när det gäller direktreklam. Det kan vara reklamblad som dimper ned i folks brevlådor till exempel.

Ta hjälp av ett tryckeri

Att kunna göra snygga flyers som ska ned i människors övriga post kan vara svårt. Det ska gärna vara något som sticker ut och som gör att de blir nyfikna på att läsa vidare och kanske klicka sig in på någon webbsida. Hur ska du göra för att få folk att uppmärksamma just din väns reklamblad? Att ta hjälp av en reklambyrå kan vara ett alternativ. Men någon som kan det här med att trycka saker, det är ett tryckeri. Det kan handla om allt från flyers till reklam på kläder. Ta kontakt med ett tryckeri som kan genomföra dina idéer för din väns företagsreklam. Det kommer definitivt att uppskattas av din vän i slutändan.

Publicerat den
Kategoriserat som Tryckeri

Stillasittande på jobbet ökar sjukskrivningarna

I dagens samhälle som kretsar mycket kring IT så finns det en risk att man drabbas av värk och stelhet som kommer från allt stillasittande. För att undvika värk så kan du testa massage.

Om du har suttit länge framför datorn så kanske du ibland känner dig seg i kroppen och värken kan komma krypande i slutet av dagen. Det är ett vanligt problem att människor med ett stillasittande arbete drabbas av värk i kroppen och det kan sluta i sjukskrivning tyvärr.

För att undvika värk i kroppen så kan du prova att använda dig av ett höj- och sänkbart bord så du kan stå upp emellanåt. Detta tycker många är mycket bra för kroppen eftersom arbetsställningen varieras. Du kan även försöka att regelbundet sträcka på dig med en liten promenad.

Massera bort spänningar

Ett annat bra sätt att undvika värk i kroppen är att använda sig av den sköna metoden med massage. Det kan få spänningar att släppa och då inte utveckla sig till värk. Om du arbetar på ett kontor till exempel så vore det kanon att regelbundet få massage. Om detta är något du saknar så kan du tipsa din chef om företagsmassage.

Om din chef är tveksam så kan du hävda att det vore bra i förebyggande syfte och det är möjligt att använda friskvårdsbidraget för att få massage på jobbet. Med företagsmassage så kommer en massör ut till arbetsplatsen och masserar de anställda. Med en massage under arbetsdagen kommer du få mer energi och få mer gjort. Mer information om företagsmassage kan hittas på denna sida: företagsmassagestockholm.com

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Det tryckta ordet

Den som påstår att det tryckta ordet är dött har inte tittat efter ordentligt. Vi har en ganska digitaliserad värld men tryck och papper har fortfarande sin givna plats. Nu och i framtiden.

Vissa företeelser har en förmåga att gömma sig för vår medvetna blick. Vi ser dem, vi vet att de finns där, men vi märker dem ändå inte. Saknas de, däremot, blir allting väldigt tydligt.

Vi är omgivna av trycksaker. Varje stund och varje dag och överallt. I hemmet, i butiker, ute i samhället och var du kan komma på. Möjligen minskar förekomsten av trycksaker när du lämnar land och beger dig tillräckligt långt ut på havet. Där finns bara de trycksaker du själv valt att ta med dig.

Nu var det inte riktigt detta vi skulle tala om. Vi är intresserade av hur man tillverkar fler istället.

För dig med trycksaksbehov

Visitkort, tidningar och reklamaffischer som upplyser och förgyller livet. Det är inte något du gärna ger dig på att framställa själv heller. Format och utformning hanteras oftast bäst i samarbete med ett tryckeri. Om du befinner dig i de nordligare delarna av Storstockholm kan du kontakta ett tryckeri i Solna.

Vem vill du ska utforma och trycka dina alster? Glada Nisse på hörnet som startade firma för en vecka sedan och tänker att det ordnar sig väl med kompetensen? Eller kan det vara så att du föredrar ett seriöst företag som vet exakt vad de håller på med och har arbetat i många år?

Publicerat den
Kategoriserat som Tryckeri

Tålig och stabil förvaring

För många företag är det en god idé att själva stå för sina lagringsbehov. Ett bra alternativ är att satsa på att köpa en eller flera containers som man själv kan välja vad man vill förvara i.

För många hantverksföretag är det mer eller mindre ett måste med en egen container med alla verktyg och material som man behöver använda sig av för uppdraget. Det är ofta en container som är inredd med hyllor där man kan lägga sina verktyg och material av olika slag. Hamnar man på en större byggplats kan man på det viset ha sin egen plats som man kan använda både till kontor och förvaring åt personalen. Man kan även låsa den ordentligt och behöver inte vara orolig för att någon obehörig ska kunna stjäla eller låna något som de inte fått lov till.

Enkel att flytta

Fördelen med att använda sig av en verktygscontainer är att den är tålig, stabil och enkel att flytta med sig dit man ska. Det är också ett mycket billigt sätt att förvara sina nödvändigheter och man kan även passa på att inreda en yta där personalen kan hålla sina raster och möten. Storleken på verktygscontainrar kan variera mycket och det beror dels på hur mycket man behöver fylla dem med, men också hur stor plats det finns där man ska ställa dem. Byggarbetsplatser brukar ständigt slåss om utrymmesbehov och därför ska man försöka hålla storleken så minimal som möjligt. Kanske till och med hellre använda två stycken. Läs mer om containers på denna sida: köpacontainer.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Kontorsstädning för ditt företag

En god arbetsmiljö för dina anställda börjar med ett rent kontor och med en positiv atmosfär. Den goda atmosfären initierar man som ägare/chef. För städning finns andra lösningar.

Få verksamheter har kontoret på fickan i dagens samhälle. En seriös verksamhet kräver sin administration och med administrativ personal behövs bra lokaler. Verksamheten kan vara liten eller stor men alla typer av kontorslokaler behöver hållas snygga och prydliga.

Kontorsstädning handlar om både trivsel och hälsa. Lokaler som städas regelbundet medför att problem med smitta och smuts minskar. Att tillse att dina anställda får en trevlig miljö gör att arbetet upplevs mer positivt och roligt.

Ingen vill komma till ett kontor som luktar unket av otömda papperskorgar. Tar du emot kunder på kontoret emellanåt önskar du att lokalen ger ett professionellt och positivt intryck. Femton gamla smutsiga kaffekoppar och bananskal på golvet vill du inte skylta med.

Vad kan en proffsig städfirma göra för dig?

När du anlitar Städhuset kan du också förvänta dig högklassig service. Tillsammans sätter ni höjden på ribban. Gissningsvis behöver du få golv dammsugna dagligen, och tömda papperskorgar. Avtorkade arbetsytor och rengjorda toaletter är också ett minimikrav.

Det finns en tanke med att använda en städfirma med erfarenhet och ansvarstagande ledning. En firma är aldrig bättre än dess anställda och anställda som får avtalsenlig lön och rimliga arbetstider blir motiverade att göra jobbet på bästa sätt.

Du kommer snart att märka skillnaden. Kontoret kommer att se snyggt och prydligt ut och inomhusmiljön blir väldoftande och välkomnande.

Jobba med affärsjuridik

Att vara jurist skiljer sig lite beroende på vilken inriktning man valt. Man kan alltså här inte förvänta sig att alla jurister jobbar på det sätt man kanske ser i amerikanska filmer och tv- program där en knivskarp advokat i sista stund – genom en överlägsen slutplädering – lyckas få sin klient frikänd. Det fungerar – tack och lov ska här tilläggas – inte så och dels skiljer sig här det svenska rättsväsendet från det amerikanska och dels så skiljer juristers roller sig åt sinsemellan. I Sverige finns det främst två stycken områden där jurister är verksamma och dessa är brottsmål och affärsjuridik. Det första – brottmålsadvokater – arbetar med att representera misstänka personer som står åtalade för något brott – mord, dråp, misshandel, fortkörningar… – och den andra juristen – affärsjuristen – jobbar med olika företag inom affärsvärlden.

Många upplever på förhand affärsjuridik som något tråkigt, men då är man ganska långt ifrån sanningen och har missuppfattat vad en affärsjurist sysslar med. Som affärsjurist så handlar mycket av jobbet med affärsjuridik att man vägleder sin klient till bättre affärer – där lagen följs. Man måste här alltså förstå och vara duktig inom företagsekonomi och det är också därför många affärsjurister har en sådan examen.

Inom affärsjuridik så gäller mycket etik och moral och det är det som – i många fall – saknas bland företagare och därför har här en affärsjurist ett stort ansvar i att råda och leda rätt. Detta kan vara knivigt då vägen till större vinst ofta handlar om att ta en genväg lite vid sidan av lagens krångliga paragrafer och det är alltså därför om man inom affärsjuridik verkligen måste vara kunnig och motståndskraftig. Man måste alltså i sådana lägen stå på sig och – även om klienten riskerar att missa pengar – ändå råda honom från vissa affärer. Affärer som alltså kan leda till fängelse den dagen de upptäcks.

Ser man det på detta sätt så förstår man också att ett arbete inom affärsjuridik kan vara minst lika spännande som arbetet inom brottmål. Dock – man måste alltså vara väldigt duktig på både företagsekonomi och lagarna som omfattar allt inom detta. Annars har man ingenting att göra som jurist inom affärsjuridik.

Hur många klienter har en jurist inom affärsjuridik?

Gällande antalet klienter som en affärsjurist kan ha så finns det inget tak. En del som är verksamma inom området affärsjuridik väljer att fokusera på kanske ett- eller två företag medan andra ger råd till upp till tjugo-trettio stycken. Här handlar det alltså helt om storleken på företagen man bistår och det kan alltså här vara väldigt lönsamt att bara hjälpa ett jättestort företag än flera mindre.

Detta är dock inte så vanligt och definitivt ingenting som alla jurister inom affärsjuridik har att välja bland. Det är ytterst få som bara kan jobba mot en kund hela tiden och för att bli en sådan så krävs det att man har god rutin av affärsjuridik och att man – framförallt – alltid ger goda råd som gör att företaget i fråga kan göra goda affärer. Till en början får man nog, helt enkelt, ta de uppdrag som dyker upp inom affärsjuridik.

Läs mer om affärsjuridik här: affärsjuridikgöteborg.se